• UITVERKOOP! €10 per duopack / 2 voor €18 / 5 voor €35 / 10 voor €50

  Huff & Puff: het eerste jaar!

  ‘En hoe is het nog met de zakdoeken?’ Zelfs na al die maanden vervult die vraag ons nog alle vijf vooral met trots. Het is nu een jaar geleden dat het Huff & Puff-avontuur van start ging. Het werd een rollercoaster vol verrassingen. Dit is een terugblik, en als je lang genoeg meeleest: groot nieuws! 

  Zesentwintigduizendtweehonderdachtenveertig euro. Dat fabelachtige bedrag verzamelden we eind 2017 tijdens een crowdfundingactie, terwijl ons doel ongeveer de helft was. Net genoeg voor een tweedehands Porsche, maar we besloten het toch maar tot de laatste cent te investeren in onze eerste productie en alles wat daarbij komt kijken. Het was een race tegen de klok om al die zakdoeken tegen kerst onder ieders boom te krijgen (Kerstman: respect!), en tegen die tijd waren we zelfs al in een paar pionierswinkels te vinden. Happy New Year indeed!

  Veel roes uitslapen was er in januari niet bij, want de verkoop op onze eigen webshop liep als een trein, en we kregen ook een aantal onverwachte vragen. Emotioneel hoogtepuntje: onze heimat, Stad Leuven, besliste zomaar om onze zakdoeken als officieel relatiegeschenk van de stad te introduceren! Ook een reeks andere (soms verdacht toepasselijke) bedrijven vonden ons als relatie- of kerstcadeau.

  Na een week bloednuchter vergaderen besloten we onze collectie verder uit te breiden met zes door België geïnspireerde designs. We zijn een lokaal merk, met handwerkproductie in België: dat is de ziel van Huff & Puff. De Duivelsgekte deed de rest. De nationale driekleur siert voortaan ook al onze verpakkingen, die bovendien nog milieuvriendelijker zijn dan voorheen.

  En nu? Nu wordt het spannend. De feestdagen maken of kraken ons jaar. En deze keer is er geen crowdfunding, geen storm van persaandacht. We moeten het zelf doen. Onze eigen webshop, die van Luxury For Men en 21 fysieke verkooppunten in alle provincies zijn daar klaar voor.

  En dat is niet alles! Dit is het grote nieuws: de zes überhippe conceptstores van JUTTU, in de mooiste winkelstraten van Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Woluwe en Roeselare, krijgen tijdens het jaareinde een heuse Huff & Puff pop-up space. Van 28 november tot 23 januari zetten ook zij in op duurzaam en lokaal. Een heel grote (en zenuwslopende) eer voor een dwergbedrijfje als het onze.

  Zin om ons (nog) een duwtje in de rug te geven?

  We lopen nu al over van dank voor elke klant, elke gulle steunbetuiging, alle mond-aan-oorreclame. Merci! Maar toegegeven: links of rechts eens megasubtiel laten vallen dat je een origineel, Belgisch, eco-friendly en eerlijk kerstgeschenk kan aanbevelen, bij je vrienden, familie, collega’s of op je sociale pagina’s (met een linkje naar dit bericht!): dat zou ons echt helpen. En het kost niks! Of je kan natuurlijk ook gewoon een bestelling plaatsen voor jezelf of een nonkel, nichtje of rendier naar keuze. Dat kost dan wél iets, maar je steunt er een mooi merk mee. Bedankt!

  Bless you,

  Ward, Bruno, Tom, Jonas en Simon